• Antreprenorii din HoReCa se tem că nu ar putea trece peste o nouă închidere
  • În Paris restaurantele continuă să funcționeze cu măsuri strice de igienă
  • În Madrid gradul de ocupare trebuie să fie de 50% din capacitate

Măsura închiderii restaurantelor îi nemulțumește pe antreprenori. Sunt de părere că nu restaurantele sunt cele mai periculoase locuri.

Mihai Roșcan, proprietar restaurant: „Atâta timp cât nu se respectă distanțarea socială și regulile impuse de autorități eu consider că orice domeniu poate să aducă creșterea infectărilor, nu doar restaurantele. ”

Anca Samoilă, manager restaurant: „Ținând cont de toți oamenii din Ilfov și din alte localități care vin în București și au activitatea în București, acest 1,5 la mia de locuitori nu cred că este real și nu cred că este un temei.”

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Totuși de dragul de a ieși în oraș, ai putea să stai la terasă. Asta dacă autoritățile le-ar permite în continuare. Mirunei i-ar prinde bine decizia.

Miruna, client: „Să ştii că aş putea să stau chiar şi iarna. (…) Există încălzitoare, există păturici, există geci groase, deci probabil că nu o să mă întind să stau 2-3 ore cât se stă acum la terasă, dar o oră să mănânc ceva și să beau un pahar de vin roșu.”

România nu este singura țară care ia astfel de decizii. La Paris barurile s-au închis pentru următoarele două săptămâni, dar restaurantele rămân deschise cu reguli stricte de igienă. În Madrid restaurantele pot servi doar până la ora 20:00 și trebuie să aibă gradul de ocupare de maximum 50%, conform BBC. În Cehia măsurile sunt asemănătoare, căci în interior pot sta cel mult șase persoane la o masă și restaurantele se închid la ora 22:00.

Alexandru Cupaciu, medic la Paris: „Epidemia se agravează în Franța. Responsabilii vorbesc de un al doilea val și lucrurile acestea încep să se simtă și în spitale. Duminică au fost înregistrate 12 mii de cazuri noi. (…) 35% din paturile de la terapie intensivă sunt ocupate de pacienți cu forme severe de boală.”