• Sara, elevă: Îmi este foarte dor să merg la locurile de joacă
  • Ilioara, proprietar loc de joacă: Estimez pierderi de peste 30.000 de euro
  • Peste 200 de firme care organizează evenimente pentru copii cer sprijin financiar

Locurile de joacă şi sălile de evenimente pentru copii au dispărut de tot din peisaj de când a început pandemia. Copiii au fost afectaţi de decizia de închidere, căci nu au mai avut ocazia să îşi petreacă timpul liber alături de prietenii lor, în locurile special amenajate.

Este şi cazul Sarei, care are doar şapte ani şi era obişnuită să petreacă mult timp la locul de joacă: „Îmi este foarte dor să mă joc cu copiii, să merg la petreceri să merg în toate locurile în care îmi dădeau mie fericirea”.

Afectaţi au fost şi deţinătorii acestor spaţii de joacă. Ilioara Arbune este proprietara Kids Zone, una dintre cele mai mari locaţii de evenimente pentru copii din Galaţi. Spune că a estimat pierderi în valoare de peste 30.000 de euro din martie şi până acum.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Nu este doar un loc în care copiii vin din diverse familii şi participă sau pur şi simplu se joacă, sala de joacă e o aliniere a industriei HoReCa cu industria educaţiei non-formale”, a spus Ilioara Arbune, fondator Kids Zone Galaţi.

Ilioara şi alţi peste 200 de antreprenori din industria recreativă cer acum statului sprijin financiar. Asta pentru că e una dintre industriile de care autorităţile au cam uitat şi nu le-au oferit suport. Sunt peste 4.800 de astfel de firme în România.

„Nu am fost luaţi în seamă, suntem prea mici, suntem prea neimportanţi, impactul asupra economiei dacă noi dispărem este nesemnificativ şi atunci nimeni nu îşi bate capul cu noi”, a spus şi Mihaela Stoiciu Vasilică, preşedinte Asociaţia Profesională a Antrepenorilor din Industria Recreativă pentru copii.