Iohannis: „Repornirea economiei depinde de succesul campaniei de vaccinare”. Ce cred antreprenorii despre soluțiile președintelui

  • Klaus Iohannis: Repornirea economiei depinde de succesul campaniei de vaccinare
  • Mădălin Măncilă, antreprenor: „Cred că vaccinarea reprezintă singura soluție în momentul de față”
  • Mădălin Măncilă: „S-au promis foarte multe scheme de ajutorare și nu s-a implementat nimic

Cât de repede ne vom reveni după pandemie, economic vorbind este întrebarea care se află pe buzele tuturor.

Klaus Iohannis: „Economia deficitară. Nu cred că suntem chiar așa deficitari. Măsurile de guvern care au fost luate au fost foarte corecte, dar avem nevoie de o repornire în forță.”

„Asta înseamnă să avem campanie de vaccinare de succes ca toată lumea să poată să meargă înapoi la serviciu, și ca toate firmele să își repornească activitatea, iar acolo unde sunt dificultăți, Guvernul să pună în practică urgent scheme de ajutor.”

Deci repornirea economiei depinde de succesul campaniei de vaccinare. Asta spune președintele.

Mădălin Măncilă, antreprenor: „Cred că vaccinarea reprezintă singura soluție în momentul de față. Și asta pentru că tot ce s-a făcut până în acest moment nu a funcționat. Lockdown-ul de anul trecut nu a făcut altceva decât să blocheze economia, să distrugă business-urile.”

„Cred că este foarte greu să îți faci planuri pentru 2021. Atunci când ne-am făcut planuri pentru 2020, s-au năruit și s-a distrus și munca din urmă. (…) Știm și noi foarte bine că mediul privat are nevoie de susținere. S-au promis foarte multe scheme de ajutorare și nu s-a implementat nimic.”