• Un startup susţinut de Jeff Bezos şi Bill Gates extrage proteine din fungi.
  • Carnea „falsă” se produce și are același gust ca cea adevărată.
  • În 2020, alimentele alternative au luat amploare pe piață.

Carnea și lactatele „false” au înregistrat o creștere semnificativă pe piață, în 2020, cu un avans al vânzărilor americane cu amănuntul de 27%, aducând valoarea totală a pieţei la 7 miliarde de dolari, potrivit datelor Plant-Based Foods Association (PBFA).

În acest sens, burgerii produși din carne „falsă”, care arată și se prepară și au același gust precum carnea reală, sunt pe placul miliardarilor lumii. Astfel, potrivit CNBC, Jeff Bezos și Bill Gates finațează un startup care extrage proteine din fungi, în ceea ce privește ingredientele primare pentru a crea alimente care înlocuiesc carnea.

Compania Nature’s Fynd, din Chicago, se bucură, așadar, de o finanţare de 158 de milioane de dolari de la investitori care îi includ pe Bezos, Gates şi Al Gore.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Citește și Bill Gates face previziuni de viitor. Carnea artificială ar putea deveni o normalitate în alimentația oamenilor

Crema de brânză și iaurtul fără lactate, chiftele și burgerii fătă carne sau nuggeturile fără pui produse ce acest startup se vor vinde în magazine spre finalul acestui an.

Peste Ocean, livrările de produse cu proteine alternative ale distribuitorilor către restaurante au avansat în aprilie cu 60% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit firmei de cercetare NPD Group.

Această industrie în ascensiune este condusă de Beyond Meat și Impossible Foods, ale căror burgeri, pui și cârnați din carne alternativă au bulversat industria alimentară americană de 733 de miliarde de dolari. Acest lucru i-a determinat pe Tyson Foods, Purdue, Hormel, Cargill și alți producători tradiționali de carne să își lanseze propriile produse în această categorie.