Jeff Bezos va demisiona de la conducerea Amazon pe 5 iulie. Cine va prelua șefia companiei

Jeff-Bezos Sursă: Profimedia
  • CEO-ul Amazon Jeff Bezos va demisiona pe 5 iulie.
  • Compania va fi preluată de șeful diviziei de cloud computing Andy Jassy.
  • Bezos: „Am ales această dată pentru că este specială pentru mine, este ziua în care Amazon a fost înființat, în 1994, exact acum 27 de ani”.

CEO-ul Amazon Jeff Bezos va demisiona pe 5 iulie, predând conducerea companiei către șeful diviziei de cloud computing Andy Jassy, anunță CNBC.

„Am ales această dată pentru că este specială pentru mine, este ziua în care Amazon a fost înființat, în 1994, exact acum 27 de ani”, a declarat Bezos miercuri la adunarea anuală a acționarilor Amazon.

Amazon a anunțat în februarie că Bezos își va părăsi postul în acest an. Bezos va deveni președinte executiv al consiliului de administrație Amazon și vrea să dedice mai mult timp inițiativelor precum Bezos Earth Fund, compania de nave spațiale Blue Origin, The Washington Post și Fondul Amazon Day 1.

Compania a păstrat discreția asupra planurilor de succesiune, dar analiștii au speculat că fie Jassy, fie Jeff Wilke, care s-a retras din funcția de șef al diviziei de consum în august anul trecut, sunt posibili succesori ai lui Bezos.