• Iohannis este optimist, dar managerii români cred că se va prelungi criza
  • Business-urile locale îşi vor reveni cu adevărat peste doi ani şi jumătate
  • Managerii, determinaţi să aplice măsuri mai dure

Managerul român contrazice optimismul președintelui Iohannis. Criza economică se va prelungi. Companiile pe care le conduc își vor reveni complet peste un an și jumătate, în cel mai optimist caz.

Însănătoșirea unor business-uri ar putea avea loc și peste doi ani și jumătate, însă concluziile îngrijorătoare vin dintr-un studiu făcut în urma răspunsurilor date de 450 de manageri de top.

„21% dintre manageri spun că se pregătesc să reducă salariile sau să concedieze oameni. Credem că asta va veni în principal din domeniul de activitate HoReCa”, a spus Andrei Cionica, CEO şi co-fondator Impetum Group.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Prelungirea crizei îl face pesimist pe managerul român, îl determină să ia măsuri mai dure, dar să aibă și așteptări mai mari de la premierul Orban.

Florin Deznan conduce o companie din Arad. Are 36 de angajați și afaceri de 100 de milioane de lei în agricultură. Din fericire, a izbutit să nu taie salarii și să nu facă reduceri de personal până acum. Nu știe dacă va reuși în continuare. A vrut să beneficieze de sprijin de la stat și nu a reușit.

„Compania noastră se încadrează în categoria IMM-urilor care au putut beneficia de acele credite subvenționate și garantate. Am depus și noi o cerere pentru astfel de credite, am fost declarați elibiligi de către FNCGIMM, problema mare este la bănci, pentru că s-a blocat totul în analiza băncii”, a declarat Florin Deznan, CEO RDF Arad.