• Apple a lansat 4 telefoane: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max
  • Prețurile telefoanelor pleacă de la 699 de dolari și ajung până la 1399 de dolari
  • iPhone 12 și 12 Pro vor fi disponibile de pe 23.10, în timp ce 12 Mini și 12 Pro Max din noiembrie

Cu siguranță ai aflat deja că Apple a lansat patru telefoane noi. Sunt primele iPhone-uri care vin cu tehnologie 5G. Pe asta mizează Apple în următorul an.

Sebastian Ujică, corespondent Aleph News: „Anul acesta Apple și-a concentrat toate forțele pe tehnologia 5G. Ca să-ți faci o idee, dacă ai fi luat o gură de cafea de fiecare dată „5G” a fost spus în timpul evenimentului, nu mai dormeai vreo două zile. Apple s-a lăudat că datorită tehnologiei 5G vei putea să vezi simultan 5 streamuri de la meciurile de fotbal chiar dacă ești pe stadion. Problema este că nimeni nu poate ajunge pe stadion în pandemie.”

Lansarea noului iPhone a atras numeroase meme-uri pe internet. Design-ul care a adus aminte de un telefon de acum 7 ani a fost principalul motiv.
De asemenea, utilizatorii nu au ezitat să ironizeze Apple pentru faptul că noul telefon vine fără încărcător în cutie. Acesta trebuie cumpărat separat.
A mai existat o nemulțumire a specialiștilor în gadgeturi. Poate că ai observat că a existat un lucru care a lipsit. Cel puțin un lucru pe care eu speram să-l vedem și anume ProMotion. O rată mare de refresh. 120Hz. Nu este pe noile iPhone-uri. Nu este pe iPhone 12 Pro sau 12 Pro Max.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Noile iPhone-uri vor ajunge rapid la utilizatori. De pe 23 octombrie sunt disponibile iPhone 12 și 12 Pro, în timp ce la jumătatea lui noiembrie poți pune mâna pe iPhone 12 mini sau 12 Pro Max. Adrian Seceleanu de la Ziarul Financiar îți explică de ce a mizat atât de mult Apple pe tehnologia 5G:

Adrian Seceleanu: „Trebuie spus ca Apple s-a concentrat pe tehnologia viitorului mergând pe 5G , e un catch up cu competitorii, sunt competitori care au lansat telefoane 5G, Apple era în urmă. Referitor la acoperirea rețelelor, toată lumea merge în această direcție. Și în România acoperirea 5G e mică, în București e cea mai bună, dar chiar dacă e așa, și cu 3G și 4G a fost la fel. Acoperirea a fost inițial limitată și acum e aproape peste tot. Un pas firesc.

„E o surpriză lansarea a 4 telefoane în același timp, dar cred că compania s-a adaptat la noul context de piață, a venit cu diverse modele, diverse dimensiuni de ecran, și cu nivel de preț de 700 de dolari, bine primt de Wall Street pentru că deschide piața pentru Apple către noi categorii de consumatori” a adăugat Adrian.

„Nu prea se schimbă strategia, doar vedem cum Apple încearcă să facă bani din orice, din cutia iPhone au dispărut căștile, apoi a lansat căști la 50 de dolari, accent pe servicii și aplicații. Insist pe faptul că iPhone Mini are preț de intrare de 700 de dolari, e device mai subventionat de operatorii de telefonie mobilă și poate clienții își vor permite mai usor așa ceva,” a încheiat Adrian Sălceanu.