• Patronii de pe litoralul românesc au zilnic cereri de a angaja români reveniţi în ţară.
  • Salariile pe litoral încep de la 1.500-2.500 de lei, dar pot ajunge şi până la 2.000 de euro.
  • „E primul an în ultimii 10 în care primim oferte de muncă de la lucrători români”, spune administratorul unei terase.

Patronii de pe litoralul românesc n-au mai apelat anul acesta la forţa de muncă străină. Angajatorii spun că au primit zeci de solicitări de a angaja românii întorși acasă din cauza pandemiei.

Administratorii din Vama Veche spun că salariile angajaţilor calificaţi se duc spre 2.000 de euro, iar următoarea categorie trece de 1.000 de euro. La Mamaia, salariile sunt însă altele. Un barmen câştigă pe lună 3.500-4.000 de lei, iar un ajutor de barman sau ospătar este plătit cu 1.500 -2.500 de lei.

Cristian Bălan, administrator terasă Mamaia:

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Faţă de alţi ani când aduceam din Republică, aduceam din Bulgaria, găsim personal local. TC OUT: 01.27 cut TC OUT: 01.52 Avem de unde selecta faţă de alţi ani unde mai pe vechi aveai pe birou 50 de CV-uri, acum până în pandemie ne descurcam cu 5-6, iar au apărut solicitările de muncă. „

Cornel Lazăr, administrator restaurant-tarasă Vama Veche:

„Dacă în alţi ani înainte de deschidere căutam disperaţi angajaţi, ajunsesem şi la soluţii de a aduce angajaţi din afara ţării, 2020 a venit cu un surplus de forţă de muncă. E primul an în ultimii 10 în care primim oferte de muncă de la lucrători români.”