• De duminică, vei putea fi acţionar unic în mai multe societăţi
  • În plus, în apartamentul tău vor putea fi înregistrate mai multe firme decât numărul de camere
  • Legea societăţilor va fi modificată duminică, odată cu intrarea în vigoare a unui act normativ publicat joi în Monitorul Oficial

De duminică, vei putea fi asociat unic în mai multe societăţi cu răspundere limitată, fără restricţii. Măsura va fi valabilă atât pentru persoane fizice, cât şi persoane juridice. Până acum, legea societăţilor stabilea că o persoană fizică/companie nu poate fi asociat unic decât într-o singură SRL.

Tot de duminică va fi eliminată interdicţia ca în aceeaşi încăpere să aibă sediul social doar o singură societate. Asta înseamnă că într-un apartament vor putea fi înregistrate mai multe firme decât numărul de camere din acel imobil.

Nu în ultimul rând, nu va mai fi nevoie de acordul vecinilor pentru înfiinţarea unei firme fără activitate la sediul social.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Legea nr. 102/2020 a fost publicată joi în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare duminică, la trei zile de la apariţie. Documentul conţine mai multe măsuri pentru simplificarea activităţii firmelor şi vine după ce ce a trecut de două prin Parlament şi a fost analizat de Curtea Constituţională.