Localurile din Berlin au început să vândă vin fiert pe trotuar ca să supraviețuiască în lockdown

  • Din târgul de Crăciun din Berlin au mai rămas câteva tarabe cu vin fiert.
  • Unele localuri din Berlin vând vin fiert pe trotuar ca să reducă din pierderi.
  • Germania va fi în lockdown și în ianuarie 2021.

Fără târgurile de Crăciun tradiționale și cu restaurantele închise, nemții își mai îndulcesc amarul cu vin fiert. În Berlin, din piața festivă care ocupa centrul orașului au mai rămas doar câteva tarabe. În fața celor care vând vin fiert este mereu coadă.

Paharul aburind este unul dintre puținele lucruri care mai amintesc de cum era Crăciunul de dinainte de COVID-19 în Germania. Dar mirosul de vin fiert se simte și din fața unor localuri din capitala germană. Dirk Krieger trebuie să-și țină restaurantul închis din cauza restricțiilor, dar a început să vândă băutura de sezon în fața ușii. Ca el sunt mulți.

„Nu vindem doar vin fiert, dar și câteva gustări ca să ai ce să mănânci cu vinul. Asta merge bine și compensez o parte din afacerile pierdute până acum”, a spus Dirk Krieger, proprietar de restaurant. Vecinii lui Dirk sunt încântați că nu a murit de tot spiritul Crăciunului.

„Este foarte frumos că restaurantele se pot finanța prin vânzarea de produse aici afară și că, în același timp, oamenii se pot bucura de atmosfera de Crăciun”, a declarat un localnic.