• Magiunul de Topoloveni este brandul României, apărut în 2001
  • Bibiana Stanciulov este creatoarea Magiunului de Topoloveni
  • Magiunul de prune Topoloveni a ajuns și pe masa Casei Regale a României

Dacă ești mare iubitor de dulcețuri sau magiunuri, sigur ai auzit de orașul Topoloveni și mai ales de magiunul de Topoloveni. Creatoarea acestuia este Bibiana Stanciulov. Ea a deschis afacerea în 2001. În următorii ani au apărut alte șase, șapte produse tradiționale de la alți producători. Busniness-ul ei a ajuns la o cifră de afaceri de aproximativ un milion de euro. Magiunul de prune Topoloveni a ajuns și pe masa Casei Regale a României.

Întrebată despre susținerea pe care a primit-o de la administrația locală, Bibiana a spus: „Nu pot să spun că am fost ajutați de administrația locală. Sunt cetățean de onoare al orașului Topoloveni, al județului Argeș.”

Din 1990 in Topoloveni e acelasi primar – Gheorghe Boţârcă, unul dintre cei mai lonegivi primari din ţară. El candidează şi la această rundă de alegeri locale din partea PSD pentru primăria Topoloveniului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În anul 2007 Bianca și echipa ei au mers în Franța împreună cu ansamblul folcloric din Topoloveni și au promovat inclusiv portul specific zonei.

Bibiana Stanciulov, creatoarea brandului Magiun de Topoloveni:„Întotdeauna mi-a plăcut să vorbesc de un grup de români frumoși, antreprenori cinstiți, nu doar de magiunul de prune de Topoloveni sau de familia mea. Așa este corect. Unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea crește.”