• Hotelurile au găsit în criză concepte de tip work­station – serviciu şi vacanţă
  • Hotelurile din oraşele mari sunt ocupate 10-15% în timpul săptămânii
  • Preţurile variază între 35 şi 100 euro

Dacă lucrezi în regim remote, dar ai chef şi de o vacanţă, mai multe hoteluri din ţară îţi pun la dispoziţie un nou concept apărut odată cu criza: workstation – serviciu şi vacanţă.

Aşa poţi avea un alt spaţiu de lucru decât cel obişnuit fie pentru o zi, fie pentru o perioadă mai lungă, scrie Ziarul Financiar.

Pentru o cazare pe timp de zi, scoţi din buzunar de la 35 de euro. Iar pentru pachete mai ample, ai de plătit de la 100 de euro pe noapte. Găselniţa hotelierilor vine într-o perioadă în care turismul s-a prăbuşit.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Simona Constantinescu, CEO-ul lanţului hotelier ANA Hotels România, spune că „ideea a pornit din perioada de lockdown, când toată lumea a lucrat de acasă“.

Iar cofondatorul unei pensiuni, Emil Munteanu, a explicat faptul că încurajează companiile să deconteze aceste zile de lucru, pentru că e un mod să comenseze lipsa team-building-urilor.

„Ideea a pornit din perioada de lockdown, când toată lumea a lucrat de acasă, ulterior am discutat cu clienţii noştri şi am înţeles că cei mai mulţi vor continua acest regim de muncă“ a declarat pentru ZF, Simona Constantinescu, CEO al lanţului hotelier ANA Hotels România.

„Încurajăm companiile se deconteze aceste zile de lucru pentru că e un mod de a compensa lipsa acelor teambuildinguri“, spune Emil Munteanu, cofondatorul pensiunii Atra Doftana, deţinută de compania TOP Resorts.