Managerul unui restaurant din București, despre modelul suedez de gestionare a crizei COVID: „Suedia este un exemplu bun”

  • Managerul Fratellini apreciază modul de administrare din Suedia
  • Din șase restaurante, Dobre a închis trei în acest an
  • Limita de 30% nu îl ajută nici să îşi plătească utilităţile

Petru Dobre este managerul unui lanţ de restaurante din Bucureşti. Din şase locaţii, mai sunt deschise doar trei în anul în care industria HoReCa a scăzut cu 80% faţă de anul trecut. 1,5 miliarde de euro produceau anual restaurantele şi barurile din București.

În străinătate e mai bine, spune antreprenorul.

Petru Dobre, manager Fratellini: „Exemplul cel mai bun este cel din Suedia ca şi abordare a acestei pandemii. La restaurantul la care suntem acum capacitatea totală este de 80 de locuri. 30% ar însemna undeva la 24 de locuri. E o capacitate la care nu ne putem susţine nici măcar costurile cu utilităţile, ce să mai zicem de angajaţi”.