• Proprietar de cafenea: „Purtatul măştii este o responsabilitate colectivă”
  • Redeschiderii industriei HoReCa s-ar putea să depindă de modul cum ne protejăm acum, crede Anca Ungureanu
  • Antreprenoarea aplică cu stricteţe regulile măştilor în cafenele ei

Antreprenor din industria HoReCa, Anca Ungureanu, deţine două cafenele, iar angajaţii ei poarte măştile cu stricteţe. Nu este vorba doar de cei care pregătesc cafelele de la Beans&Dots, ci şi de cei care asigură partea de back-office.

„Toţi am purtat masca în timpul şedinţelor chiar dacă eram 3 oameni. Colegii mei din partea de back-office vin la birou şi poartă mască”, ne-a spus Anca.

„Nu e uşor să porţi mască, nu e simplu, dar pe măsură ce o porţi, te obişnuieşti. Angajaţii toţi poartă mască. Cred că regulile au fost făcute cu un scop şi cel puţin pentru o perioadă trebuie să le respectăm. Este o responsabilitate colectivă pe care o avem”, a mai adăugat ea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

E în regulă să nu purtăm măşti când suntem în spaţiile deschise, dar altfel, antreprenoarea crede în eficienţa de protecţie a acestora şi mai crede că deschiderea industriei care a fost atât de afectată de criza COVID-19, depinde de cât de bine vom şti să ne adaptăm şi să respectăm nişte reguli.

„Binele colectiv ar trebuie să primeze, cel puţin pentru o perioadă. Aşa cum ne protejăm în perioada asta, aşa vom putea fi deschişi în perioada următoare”, a explicat Anca Ungureanu.

Momentan cafenele vând doar cafea pentru la pachet şi aşteaptă redeschiderea teraselor de la 1 iunie, însă nu ştiu încă regulile oficiale pentru a deschide. Guvernul tot întârzie emiterea lor.