• Comercianții de la metroul din Madrid se luptă de 15 ani cu administrația.
  • În 2005 existau cel puțin 120 de mici magazine si baruri în stațiile din Madrid.
  • Se luptă în justiție cu deciziile administrației.
  • Cer explicatii de la Guvernul regional, dar nu primesc decat raspunsuri evazive.

După ce a eliminat aproape toate magazinele din subteran, Metroul din Madrid pierde peste un milion de euro pe an.

Micii comercianţi denunţă că spaţiile sunt rezervate unor companii internaţionale şi au format o asociaţie ca să îi apere în justiţie.

Pedro are un magazin de haine şi bijuterii de argint în staţia Piaţa Castilla, unul din cele mai circulate noduri ale Madridului. Este unul din ultimii 10 comercianţi care nu au fost încă scoşi afară.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...
Foto: Aleph News

„Simt multă nostalgie când văd acest hall care trebuia să aibă viaţa comercială de pe vremuri. Este totul mort. Înainte oamenii veneau, intrau dintr-un magazin în altul şi se vedea viaţă”, a spus Pedro, comerciant.

Magazinele de la metrou sunt frecventate de călători care aleg să cumpere un cadou în grabă, să tragă un loz sau să servească masa la unul dintre restaurante.

Foto: Aleph News

„Cei care vor să închidă magazinele au motivele lor. Şi este doar în beneficiul lor, nu în interesul Metroului”, a spus Maria, o clientă.

Metroul din Madrid ar putea câștiga 2.500 de euro pe lună, dar spațiile sunt închise de 15 ani

Acum 15 ani, administraţia regională de la Madrid a început să închidă magazinele pe motiv că spaţiile trebuiau reamenajate. Nu au mai fost date autorizaţii, iar localurile nu au mai fost deschise, fără nicio explicaţie.

Metroul madrilen ţine acum numeroase localuri goale, chiar dacă ar putea câştiga şi 2.500 de euro pe lună de la fiecare afacere.

Foto: Aleph News

„Politicile de până acum au dus la pierderea a 120 de firme mici, care au dispărut, la fel ca şi cele 700 de locuri de muncă directe, plus alte 200 indirecte”, a declarat Francisco A. Ferrera, preşedintele Asociaţiei Comercianţilor de la Metroul din Madrid.

Ultima şansă a comercianţilor este să ceară sprijinul politicienilor. Fostul antrenor Pepu Hernandez, campion mondial la baschet în 2006, și reprezentant al Partidului Socialist, nu îşi poate imagina metroul fără magazine.

Foto: Aleph News

„Magazinele au stat închise un an, iar lucrările au durat 20 de zile. Nimeni nu înţelege de ce. Asta presupune să nu dai facilităţi micilor oameni de afaceri ca să-şi poată face treaba”, a spus Pepu Hernandez, reprezentant al Partidulului Socialist.