• Companiile aeriene dau afară mii de piloți și stewardese
  • Tarom şi Blue Air au trimis majoritatea angajaţilor în şomaj tehnic
  • Wizz Air a redus salariile angajaţilor cu până la 22%

Dacă i-ai invidiat vreodată pe piloţii de avion sau pe stewardese, acum nu mai ai motiv, pentru că din ce în ce mai mulți rămân fără job-uri din cauza crizei provocate de coronavirus.

Companiile aeriene sunt în picaj și dau afară mii de angajaţi, returnează avioane, se luptă cu insolvenţa. Iată care e situația la noi în ţară: Ryanair a renunţat la 900 de piloţi şi va mai concedia încă 450; Wizz Air a suspendat o mie de posturi şi a redus salariile angajaţilor cu până la 22%.

Nici în afară situația nu e roz. 5.600 de oameni au rămas dintr-un foc fără loc de muncă în grupul britanic Virgin şi la compania naţională din Finlanda. Scandinavian Airlines a renunţat la 14 aeronave şi 520 de piloţi, iar Ţările Scandinave lucrează la lichidarea companiilor SAS şi Norwegian pentru a construi o nouă linie aeriană. Și celebra companie Emirates are probleme. Și-a anulat comanda de 150 de Boeing 777x şi i-a „invitat“ pe toţi angajaţii trecuţi de 56 de ani să se pensioneze.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Companiile aeriene româneşti Blue Air şi Tarom nu au făcut momentan disponibilizări, cu toate că Blue Air are 90% dintre angajaţi în şomaj tehnic şi acelaşi lucru s-a întâmplat cu 1000 dintre angajaţii Tarom.

Sursă foto: Profimedia