Miliardar acuzat de cea mai mare fraudă fiscală din istoria SUA, de 2 miliarde de dolari

Miliardar acuzat de cea mai mare fraudă fiscală din istoria SUA, de 2 miliarde de dolari Sursa. New York Times
  • Brockman a fondat Universal Computer Systems, un furnizor de sisteme informatice și software
  • Afaceristul a pledat nevinovat
  • El este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani

Miliardarul Robert T. Brockman a fost acuzat într-un caz de evaziune fiscală de 2 miliarde de dolari, cea mai mare fraudă fiscală din Statele Unite, anunță CNBC.

Un mare juriu federal a admis acuzațiile că Brockman, CEO al companiei de software Reynolds & Reynolds, a făcut evaziune fiscală, spălare de bani și alte infracțiuni ca parte a unui plan de a ascunde venituri de aproximativ 2 miliarde de dolari, timp de 20 de ani, de Internal Revenue Service – fiscul american, și a fraudat investitorii în firma sa software, au declarat autoritățile federale într-un comunicat.

Autoritățile au formulat 39 de capete de acuzare care includ operarea unei rețele complexe de companii străine și conturi bancare, utilizarea veniturilor impozabile nedeclarate pentru a cumpăra un iaht de lux numit „Turmoil”, crearea unui sistem de e-mail criptat pentru a comunica cu angajații folosind nume de cod precum „Bonefish” și „Snapper”, activități de spălare de bani și distrugere de documente.

Brockman a fondat Universal Computer Systems, un furnizor de sisteme informatice și software pentru reprezentanțe auto, în 1970. În 2006, compania a fuzionat cu Reynolds & Reynolds, la care Brockman este acum CEO și președinte. Înainte de Universal Computer Systems, a fost în armată și a lucrat pentru Ford și IBM.

Brockman a apărut în fața instanței federale vineri, când a pledat nevinovat și a fost eliberat plătind o cauțiune de 1 milion de dolari, potrivit Wall Street Journal.

Dacă va fi condamnat, Brockman riscă „o perioadă substanțială de încarcerare”, au spus autoritățile, precum și confiscarea averii.