• Averea totală a bogătașilor americani se ridică acum la 3,5 miliarde de dolari, cu o creștere de 19%, se arată într-un raport, scrie CNN.
  • Doar proprietarul Amazon, Jeff Bezos, din 18 martie, s-a îmbogățit cu 36,2 miliarde de dolari.
  • Între lunile martie şi mai averea lui Mark Zuckerberg a crescut cu peste 46% – adică 30,1 miliarde de dolari.

În timp ce pandemia de coronavirus a distrus mii de afaceri în SUA, unii miliardari au devenit și mai bogați – mai exact cu 565 miliarde de dolari, potrivit unui raport publicat joi de Institutul pentru Studii Politice, scrie CNN.

Îmbogățirea rapidă se datorează și faptului că bursele internaţionale au înregistrat de la începutul pandemiei scăderi abrupte, astfel că bursa americană a intrat în teritoriul bear (definit prin scădere de peste 20% faţă de ultimul maxim istoric), spune specialiștii economici.

Criza a făcut ca Amazon devină și mai valoroasă decât era. Acțiunile companiei au crescut cu 47% față de luna martie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Și Facebook a înregistrat creșteri substanțiale. Capitalul lui Mark Zuckerberg, cofondatorul și CEO -ul companiei, a crescut cu 30,1 miliarde de dolari, de la mijlocul lunii martie, arată raportul IPS.

Din 18 martie, averea proprietarul Amazon, Jeff Bezos a crescut cu 36,2 miliarde de dolari.

Mai bogați cu 13 miliarde de dolari sunt și Elon Musk – TESLA, fondatorii Google – Sergey Brin și Larry Page și fostul CEO Microsoft (MSFT), Steve Ballmer.