• Jack Ma a fost înlocuit din emisiunea Africa’s Business Heroes, un show de talent dedicat antreprenorilor
  • Miliardarul a avut un discurs critic asupra autorităţilor chineze
  • Beijingul a lansat o anchetă în legătură cu Alibaba, compania deţinută de Ma

Jack Ma nu mai face parte din show-ul de televiziune Africa’s Business Heroes, pe care chiar el l-a creat, relatează Financial Times. Incidentul s-a produs după ce miliardarul a intrat în atenţia preşedintelui Xi Jinping.

Ma a fost înlocuit din rolul de jurat al emisiunii, fotografia sa a fost scoasă de pe site-ul show-ului şi totodată nu mai apare nici în clipul de prezentare al emsiunii.

Miliardarul a criticat autorităţile de reglementare din China şi băncile de stat. În urma discursului, Beijingul a declanaşat o anchetă în legătură cu Alibaba, compania lui Ma, în privința unor presupuse practici monopoliste. De asemenea, și Ant Group, companie afiliată Alibaba, se află pe lista autorităților chineze.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Un purtător de cuvânt al Alibaba a declarat că Ma nu a mai apărut în finala show-ului de talente din cauza programului încărcat. Chiar dacă finala a fost înregistrată în luna noiembrie, ea va fi difuzată în primăvară.

În luna august, Ma i-a felicitat pe cei 20 de antreprenori, participanţi la emisiune, şi a spus că abia aşteaptă să îi întâlnească. Acesta este şi unul dintre ultimele mesaje postate pe Twitter de Ma.