• Mirela Bucovicean: ,,Se putea face o excepție pentru o zi, dacă este să vorbim despre 8 martie” / ,,Dacă nu pivotezi imediat în situația de criză, mai bine te duci acasă și te culci!”
  • Mirela Bucovicean: ,,Această resetare pe care ne-a dat-o perioada pandemică este un fel de premiere sau de medalie pentru cei care au construit corect și bine până acum”
  • Mirela Bucovicean: ,,Un antreprenor este un individ care e ghidat de viziune, de creativitate, de capacitate de adaptare”
  • Mirela Bucovicean: ,,Pentru unele femei, succes înseamnă să fie măritate, să aibă un copil. Uitându-se, la o femeie ca mine, zic: vai, săraca de ea… Ce viață!”

Antreprenoarea Mirela Bucovicean, invitată în emisiunea ,,Ochii pe mine!”, într-o zi specială de 8 Martie  – desemnată de 4 ori una dintre cele mai puternice femei în business și câștigătoare a Globului de Cristal ,,Beau Monde” pentru Antreprenoriat – îți vorbește despre provocările antreprenoriatului în perioada pandemiei.

Cât de greu este pentru o femeie să reușească în lumea, deloc ușoară, a afacerilor, dar și care este prețul succesul?

Îți mai spun că invitata lui Vlad Craioveanu este și președinta Comisiei pentru femei în cadrul Federației Române de Automobism Sportiv, dar și Ambasador pentru The Woman, cea mai extinsă comunitate din zona de Vest dedicată femeilor.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC

Ce spune Mirela Bucovicean, despre închiderea restaurantelor fix de 8 Martie, de ziua Femeii

,,Unul dintre clienții noștri de la unul dintre business-urile pe care le gestionez, chiar este în domeniul HoReCa și vorbeam cu el și îi spunem ca măcar pe 8 să ne mai lase. Sincer, nu cred că face o diferență mare. Legea este lege și că acel 3% este o marjă, o limitare clară, dar cred că se putea face o excepție pentru o zi, dacă este să vorbim despre 8 martie.

Altfel, avem restricții de respectat, purtăm măști, ne dezinfectăm, facem tot ce este nevoie ca să ținem o econimie, totuși, funcțională și să nu fie nevoie să o închidem de tot.”

Mirela Bucovicean, despre acel ,,joie de vivre”, după care se ghidează în tot ceea ce face

Mirela Bucovicean mărturisește franc că pentru ea luxul este liberatea de a alege. De a trăi așa cum își dorește și de a se bucura de viață în termenii și în condițiile ei. Reușitele în afaceri și multe proiecte în care a fost și este implicată, au venit însă la pachet și cu sacrificii. Deloc puține. Mărturisește însă că nu se consider o femeie de success, explicând că pentru fiecare om succesul are conotații diferite.

,,Mă bucur de viață. Asta fac. Joie de vivre. Și această bucurie de viață și curiozitatea cu care descopăr fiecare zi și neliniștea aia interioară de a face mereu ceva, de a nu mă plafona…. Cred că îmi este frică că o să treacă viața și că nu am făcut suficient de multe lucruri”, adaugă antreprenoarea.  

Mirela Bucovicean: ,,Depinde foarte mult ce este succesul pentru fiecare!”

,,Nu mă consider o femeie de succes. Depinde ce înseamnă succesul pentru că este ceva extrem de subiectiv. Pentru unele femei, succes înseamnă să fie măritate, să aibă un copil, să aibă timp pentru ele însele. Poate să fie un tipar de succes și uitându-se la o femei ca mine, care nu are copii, care nu este măritată și care nici nu are un job stabil, pentru că sunt un antreprenor în serie, zic vai, săraca de ea. Ce viață! Depinde foarte mult ce e succesul pentru fiecare!”

Mirela Bucovicean: ,,Cei care doar mai ciupeau o oportunitate, s-au pierdut undeva pe drum”

Vorbim cu Mirela Bucovicean și despre reinventarea antreprenoriatului în pandemie. Cine resistă, cine pierde și cum descrie Mirela Bucovicean un antreprenor cu patalama?

,,Această resetare pe care ne-a dat-o perioada pandemică este un fel de premiere sau de medalie pentru cei care au construit corect și bine până acum. Aceștia au rămas în continuare, aceștia au în continuare de lucru. Cei care doar mai ciupeau o oportunitate, s-au pierdut undeva pe drum.

(…) Problemele sunt multe. Nu am să le minimizez sub nicio formă. Dar un antreprenor este un individ care e ghidat de viziune, de creativitate, de capacitate de adaptare. Dacă nu pivotezi imediat în situația de criză, te duci mai bine acasă și te culci. Și aștepți să vină zile mai bune și pentru tine”, conchide Mirela Bucovicean.