• Mulți români sunt tentați să cumpere apartamente în blocuri nefinalizate, pentru că pot fi mai ieftine
  • Pentru a evita să îți pierzi banii și să rămâi și fără apartament ar trebui să verifici bine istoricul firmei
  • Ar fi bine să te consulți și cu un arhitect

Uneori poat fi tentant să îți cumperi un apartament într-un bloc încă nefinalizat. Asta pentru că aceste apartamente pot să fie mult mai ieftine. Însă nu de puține ori s-a întâmplat că dezvoltatorul, până la urmă, să nu mai termine clădirea și să plece pur și simplu cu banii.

Practic dai banii pe o promisiune pentru că nu primești bunul efectiv imediat. Așa că ar trebui să te uiți bine peste istoricul firmei, scrie Storia.ro. Trebuie să vezi cine este dezvoltatorul imobiliar, dacă are cumva procese în instanță, dacă a mai construit și altceva înainte, fie finalizate sau în curs de execuție. Plus că ar trebui să vezi și părerile altor clienți. Partea bună aici este că aproape toate informațiile sunt la un click distanță.

Cumperi un apartament fără să îl vezi propriu-zis. Tot ce primești este o schiță. De aceea ar fi bine să te consulți cu un arhitect. El ți-ar putea spune dacă spațiul este funcțional și confortabil. De asemenea, este important ca în ante-contractul de vânzare-cumpărare, să ai data exactă când îți va fi predat apartamentul finalizat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE