Musk l-a bătut pe Bezos în cursa pentru spaţiu. SpaceX va furniza rachete pentru lansările Pentagonului

Musk l-a bătut pe Bezos în cursa pentru spaţiu. SpaceX va furniza rachete pentru lansările Pentagonului Sursă foto: Profimedia
  • SpaceX şi ULA vor furniza rachete pentru lansările Pentagonului până în 2027
  • ULA e un join venture format de Boeing şi Lockheed Martin
  • Compania lui Jeff Bezos, Blue Origin, şi Northrop Grumman au pierdut licitaţia

Pentagonul şi-a ales favoriţii în cursa pentru spaţiu. SpaceX-ul lui Elon Musk şi United Launch Alliance sunt cei care vor furniza rachete pentru toate lansările din programul spațial American până în 2027.

De partea cealaltă a concurat o asociere între compania lui Jeff Bezos, Blue Origin, şi Northrop Grumman.

United Launch Alliance este un consorţiu format de Boeing şi Lockheed Martin şi va furniza 60% dintre rachete, celelate 40 de procente fiind repartizate către SpaceX. Asta înseamnă că tot ce înseamnă sateliţi militari de supraveghere, recunoaştere sau comunicaţii, dar şi alte servicii furnizate armatei sau celorlalte agenţii, vor aduce bani frumoşi în buzunarele lui Musk.

E răspunsul Pentagonului la procesul intentat de SpaceX forţelor aeriene americane pentru că a cumpărat exclusiv rachete de la United Launch Alliance.

Valoarea exactă a contractului nu a fost precizată, însă poţi să-ţi faci o idee daca-ţi spun că, în 2013, Pentagonul a cumpărat rachete de 11 miliarde de dolari.