• Spania a impus o măsură prin care să vină în ajutorul restaurantelor și al barurilor afectate de pandemie
  • Proprietarii clădirilor vor trebui să taie chiar și 50% din prețul chiriilor
  • Banii primiți de la Uniunea Europeană vor fi distribuiți prin intermediul unor parteneriate public-private

Spania a impus o ordonanță prin care îi forțează pe proprietarii de clădiri să înjumătățească chiriile baruruilor și pe cele ale restaurantelor afectate de COVID-19, informează Reuters. Fondurile primite de la UE vor începe să fie distribuite prin intermediul unor planuri de redresare din cadrul parteneriatelor public-private.

Proprietarii cu mai mult de 10 clădiri în centrele urbane, care nu au căzut la nici o înțelegere cu chiriașii lor, vor fi nevoiți să reducă chiriile și cu 50% până la finalizarea stării de urgență.

Scopul este acela de a oferi ajutori și resurse pentru a reduce povara afacerilor și pentru a încuraja utilizarea lichidităților”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Maria Jesus Montero. Noua măsura ar trebui să aibă un impact pozitiv de 2,6 milioane de euro asupra afacerilor.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

Guvernul a mai anunțat un un parteneriat public-privat, cu ajutorul căruia va oferi tuturor companiilor bani de la Uniunea Europeană. Proiectele majore vor avea nevoie de aprobare guvernamentală.

Vom putea să începem transformările de care avem nevoie și care au fost amânate ani de zile”, a transmis Vicepremierul Carmen Calvo.