• Din 2021, clădirile private trebuie să aibă un consum de energie cât mai scăzut
  • Energia ar trebui obținută din surse regenerabile
  • În cazul clădirilor publice această măsură este în vigoare din 2018

Din 2021 fiecare clădire privată va trebui să aibă un consum de energie aproape egal cu zero. Energia din noile clădiri trebuie să fie mai mică cu cel puțin 60% față de cele obișnuite. Sursele regenerabile sunt eoliene, geotermale sau solare. Acum clădirile se încălzesc cu lemne, gaz sau electric.

Fiecare imobil construit, fie că vorbim de o casă sau o clădire de birouri, va trebui să respecte un standard de consum de energie aproape de zero.

Conceptul este gândit la Bruxelles și înseamnă, de fapt, ca energia necesară în clădire să fie mai mică cu cel puțin 60% față de o clădire obișnuită. Cum este posibil? Trebuie să obținem energia din surse regenerabile.

Este vorba atât de case, cât și de clădiri de birouri sau orice construcție privată, pentru că în cazul clădirilor publice această măsură este în vigoare din 2018.

Este o măsură care la scară largă ar putea reduce poluarea, calitatea vieții ar crește, pentru că ar înlocui combustibilii care poluează. Totuși, arhitecții cred că va fi destul de greu de respectat, mai ales că termenii nu sunt bine definiți și nici o bază legală clară nu există. Soluția ar fi un ghid de bune practici pentru construcții pasive și abia în baza acestui ghid să oamenii pot fi trași la răspundere.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.