Noul pariu al lui Elon Musk: Tesla zburătoare. Miliardarul vrea să pună propulsoare de rachetă pe modelul Roadster

Noul pariu al lui Elon Musk: Tesla zburătoare. Miliardarul vrea să pună propulsoare de rachete pe modelul Roadster Foto: Profimedia
  • A doua generaţie Tesla Roadster ar urma să apară în 2022
  • Elon Musk are planuri mari pentru viitorul maşinilor Tesla
  • Până la Tesla zburătoare, următorul Model S va fi echipat cu o consolă de jocuri video

Elon Musk a spus că ar vrea, la un moment dat, ca Tesla Roadster să zboare, relatează The Independent. CEO-ul Tesla se gândeşte să instaleze propulsoare de rachete lângă plăcuţa de înmatriculare a maşinii.

Tesla Roadster, maşina pe care SpaceX a trimis-o în spaţiu în 2018, este în proces de producţie de câţiva ani şi generaţia a doua a modelului ar putea apărea în 2022.

În cel mai recent episod din podcast-ul lui Joe Rogan, CEO-ul Tesla şi-a expus viziunea şi planurile de viitor pentru dezvoltarea maşinii.

„Vom pune tehnologie de rachete pe maşină. Vreau să plutească. Încerc să îmi dau seama cum să fac acest lucru fără să omor oameni. M-am gândit că poate o putem face să plutească, dar nu foarte sus. De exemplu, la un metru deasupra solului sau ceva de genul ăsta”, a spus Musk.

Musk a dezvăluit recent alte detalii despre maşinile Tesla. Noul sedan Model S are o consolă de jocuri care poate concura lejer cu PlayStation 5 sau Xbox Series X.