• În 2020 au fost cu 19% mai multe recrutări decât în 2019
  • Cele mai multe recrutări au fost în domeniul IT
  • 60% dintre angajări au fost în retail, construcții, farma și medical, dar și în zona financiară și de consultanță

În 2020 au fost cu 19% mai multe recrutări decât în 2019. Companiile au contiunuat să angajeze anul trecut, în pofida pandemiei. Tendința se va pastra și anul acesta, potrivit site-ului Best Jobs.

Cele mai multe recrutări au fost în domeniul IT, însă 60% dintre angajări au fost în retail, construcții, farma și medical, dar și în zona financiară și de consultanță. Alexandra Stoiean se ocupă de recrutări la Fintech OS, iar anul trecut s-au făcut angajări masive în firmă.

Alexandra Stoiean, Recruter Manager Fintech OS: „Noi facem digitalizare în sectorul financiar și atunci băncile și companiile de asigurări au avut nevoie de digitalizare în perioada pandemiei mai ales. Anul trecut cred că s-au alăturat echipei peste 130-140 de colegi. Suntem foarte aproape ca în februarie să ne dăm seama că față de anul trecut pe vremea aceasta ne-am dublat echipa.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Pentru că pandemia a schimbat modul în care se fac interviurile, candidații au trecut prin perioade de probă. Măsură mai puțin întălnită în 2019. Sergiu Neguț, co-fondator al Fintech OS, spune că astfel de perioade au fost necesare.

Sergiu Neguț, cofondator Fintech OS: „Sunt niște mici nuanțe de limbaj non-verbal, de atitudine, de lucruri care îți scapă. Sunt niște chestiuni care scapă prin faptul că nu ai contact vizual real. De aia există perioade de probă în contractele de angajare.”

Incertitudinea și-a pus însă amprenta pe cei care au fost în cautarea unui loc de muncă. Nesiguranța zilei de mâine în vremuri pandemice, i-a făcut pe mulți să refuze job-uri în companii aflate la început de drum.

Alexandra Stoiean, Recruter Manager Fintech OS: „Ne-am trezit cu candidați care au luat decizia să nu meargă mai departe cu noi, nu din considerente financiare, nu că nu era rolul destul de bun, ci pentru că poate nu aveau destulă încredere într-un start-up.”