• A treia companie aeriană ca mărime din America, Delta, va aplica o suprataxă lunară de 200 de dolari salariaților care nu sunt imunizați împotriva Covid-19.
  • Șeful companiei a susținut că spitalizarea tipică pentru Covid-19 se ridică acum la 50.000 de dolari pe persoană.
  • Salariații care nu sunt vaccinați vor fi nevoiți să se testeze săptămânal.

De altfel, se va oferi o indemnizație de boală doar persoanelor care au fost infectate de două ori cu Covid, dar care au contractat totuși boala. Acest lucru va împiedica ”răspândirea agresivă” a coronavirusului, conform șefului Ed Bastian, pe măsură ce infectările cu COVID-19 în Statele Unite au crescut, scrie BBC.

Este cea mai recentă tentativă a unei mari companii de a-și face angajații să se vaccineze contra COVID-19. Bastian a declarat, într-un comunicat transmis angajaților, că taxa Delta va intra în vigoare de la 1 noiembrie pentru salariații înscriși în planul de asigurări de sănătate al societății, ceea ce afectează cea mai mare parte dintre cei 75.000 de angajați ai companiei.

Bastian a susținut că spitalizarea tipică pentru Covid-19 se ridică acum la 50.000 de dolari pe persoană, ceea ce, potrivit acestuia, este nesustenabil.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Salariații care nu sunt vaccinați vor fi nevoiți să facă săptămânal testele Covid și să utilizeze măști în toate locațiile companiei Delta începând cu 30 septembrie. La bordul avioanelor, tot personalul companiilor aeriene americane este obligat să poarte măști, dar acest lucru nu se aplică în birourile de afaceri.