• Musk are un război al declarațiilor de mulți ani cu Mark Zuckerberg
  • Signal este o aplicație de comunicare, rivalul WhatsApp
  • Fanii lui Elon Musk au greșit „Signal”-ul la bursă.

Fă ce face Elon Musk, nu ce spune el. Pentru că dacă te iei după mesajele lui, s-ar putea să ți se subțieze contul. Cum i-a făcut Musk pe mai mulți internauți să cumpere acțiuni la o companie… greșită, ți-au arătat colegii mei, aseară, la ȘTIU.

Musk are un război al declarațiilor de mulți ani cu Mark Zuckerberg, șeful Facebook. Nu o dată, Musk a spus că ar cumpăra Facebook și l-ar închide. În contextul scandalului cu interzicerea lui Trump, Musk a scris pe Twitter pe 7 ianuarie – „Folosiți Signal”. Signal este o aplicație de comunicare, rivalul WhatsApp.

Valoarea a urcat de la 7 milioane de dolari la 100 de milioane

Fanii lui Musk au dat năvală pe bursa americană și au început să cumpere în neștire Signal. Doar că Signalul de pe bursă nu este cel despre care vorbește Musk, e o companie mică, de tehnică medicală. Pentru că numele este identic cu cel al serviciului promovat de cel mai bogat om din lume, confuzia l-a dus pe micul Signal la o creștere de 1500% în două zile. Valoarea a urcat de la 7 milioane de dolari la 100 de milioane. Apoi, Signal Advance a ajuns la o valoare de piață de 390 de milioane de dolari, după o creștere cu 6.350% în trei zile de tranzacționare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Povestea este continuarea uneia asemănătoare. Berkshire Hathaway, compania de investiții a lui Warren Buffett, crește pe bursă de fiecare dată când se lansează un film în care joacă frumoasa Anne Hathaway. Numele apare în căutări, iar oamenii, crezând că e vorba despre investiții, cumpără acțiuni. Asta e America, impresii, senzații, încredere, bani.