• Siraj Raval, proprietarul unei Tesla 2018 susține că mașina sa minează criptomonede timp de 20 de ore/zi.
  • Raval și-a numit Tesla un „computer pe roți”, care i-a adus venituri de 400-800 de dolari pe lună.
  • Un dealer de mașini electrice contrazice practica minării criptomonedelor cu ajutorul bateriei unei Tesla.

Proprietarul unui model Tesla 3, din 2018, a câștigat 800 de dolari pe lună folosindu-și mașina timp de 20 de ore pe zi ca să mineze criptomonede.

Proprietarul mașinii electrice, Siraj Raval, care și-a descris propria Tesla drept un „un computer pe roți”, a spus că a conectat un invertor la o priză a mașinii sale și l-a folosit pentru a alimenta un computer care rulează un software de minare Bitcoin.

Acesta a precizat că a câștigat între 400 și 800 de dolari pe lună, în funcție de valoarea lunară a Bitcoin și Ethereum. Deși s-a gândit că asta i-ar putea anula garanția, care acoperă bateria timp de opt ani, Raval crede că investiția merită.

Recomandări

CÂT DE SĂNĂTOS E MOȘU?
SOLSTIȚIUL DE IARNĂ
CÂT COSTĂ DISTRACȚIA?
CCR SUB LUPA SUA
RUSIA EXECUTĂ PRIZONIERII

Este atât de simplu să exploatezi această mașină-computer”, a spus proprietarul Tesla, Siraj Raval.

Acesta a declarat că a folosit bateria mașinii să interconecteze unitățile grafice de procesare pentru minarea criptomonedelor. Raval a spus că a petrecut aproximativ 20 de ore pe zi minând criptomonede cu ajutorul mașinii sale Tesla. În acest scop, Raval a plătit lunar între 30-60 de dolari să își încarce bateria.

Chriss Alessi, un dealer de mașini electrice din Wisconsin, a declarat către CNBC că, din experiența lui, nu poți face destul de mult profit folosind un autovehicul Tesla pentru a mina criptomonede.

Alessi și-a cumpărat propria Tesla înainte de 2017 și astfel a avut acces la Programul de Superîncărcare pe viață al companiei, ceea ce a înseamnă că nu a trebuit să plătească ca să și reîncarce bateria, potrivit Business Insider. El a declarat că a folosit la rândul lui această putere gratuită a bateriei astfel încât să mineze criptomonede. Afacerea nu s-a dovedit însă îndeajuns de profitabilă, iar Alessi a renunțat.

A funcționat? Da. A minat ceva demn de a fi profitabil în vreun fel sau în vreo formă? Nu.”, a declarat  Alessi pentru CNBC.

În ciuda avântului valorii Bitcoin, Chriss Alessi a estimat că dificultatea crescândă a exploatării cripromonedelor înseamnă că, dacă el ar mina acum, ar primi 1 sau 2 dolari din criptomonedă în 60 de ore.

„De ce ai vrea să deteriorezi astfel o mașină de 40.000-100.000 de dolari? Dificultatea este mult prea mare. Pot face mai mulți bani lucrând la Mc Donald’s”, a adăugat dealerul de vehicule electrice, Chriss Alessi.

Un împătimit al mașinilor Tesla, Thomas Sohmers a spus că s-a îndoit de scopul lui Raval. Sohmers a declarat pentru CNBC că el nu s-ar fi gândit că poate să facă atât de mult profit folosindu-și mașina.

Siraj Raval a precizat că nu se va opri să mineze criptomonede cu ajutorul mașinii sale Tesla. Acesta a declarat că, în viitor, vrea ca mașina sa Tesla să devină un robotaxi complet autonom, care să exploateze criptomonede ori de câte ori nu se află în deplasare.