Joi, 16 septembrie, începând cu orele 11:30, va avea loc evenimentul de lansare a one (ohma network for education) alliance, rețea din care fac parte reprezentanți ai hotelurilor și restaurantelor de prestigiu din București și din țară, profesioniști ospitalieri, studenți ai academiei ohma și grupul educațional winsedswiss.

La eveniment participă E.S. Arthur Mattli, ambasadorul Confederației Elvețiene în România; Radu Szekely, consilier al ministrului educației; proprietari de hoteluri și restaurante; lideri ai asociațiilor/federațiilor profesionale; reprezentanți mass-media; echipa Winsedswiss România, precum și alți invitați de prestigiu.

One alliance reprezintă „pariul de încredere pe COLABORAREA dintre profesioniștii industriei hoteliere, în scopul susținerii educației și formării tinerilor care doresc să-și construiască o carieră în acest vast și dinamic sector de activitate”, spun reprezentanții ohma.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Odată cu lansarea one alliance va fi anunțată și dechiderea academiei ohma București, al treilea centru vocațional în ospitalitate înființat în România de Winsedswiss Education Group sub licența École hôtelière de Lausanne (EHL).

Cursurile academiei din București se vor desfășura în hotelurile și restaurantele membrilor one alliance, studenții având astfel posibilitatea de a învăța noțiuni teoretice (timp de 2 zile/săptămână) și de a pune în aplicare cunoștințele dobândite pe parcursul a 3 zile/săptămână, în cadrul stagiilor de practică desfășurate chiar la locul de muncă. (info de comunicat de preferat post-event)

Despre academiile ohma by Winsedswiss

În septembrie 2020, Winsedswiss a inaugurat la Oradea prima academie din România sub egida École hôtelière de Lausanne – ohma by winsedswiss – iar în vara acestui an a fost deschis primul campus-hotel din țară, în Poiana Brașov.

În toamna anului 2021, ohma ajunge la București cu o abordare inovativă care îndeamnă la armonizarea strategiilor de impact atât în scopul redresării sectorului de ospitalitate, cât și pentru dezvoltarea sustenabilă a învățământului vocațional din România.

În cadrul academiilor ohma, pot fi parcurse programe vocaționale ce asigură calificarea și specializarea cursanților în patru domenii profesionale – Culinar, Servicii de Alimentație Publică, Recepție și Cazare, Administrare Hotelieră – pentru obținerea Diplomei Profesionale fiind necesară parcurgerea a trei module independente, a câte 6 (șase) luni fiecare, corespunzătoare stadiului de pregătire și a experienței fiecărui candidat.

Începător, Intermediar și Avansat – a căror absolvire este atestată de certificate VET by EHL (Vocational Education and Training by École hôtelière de Lausanne). Persoanele care au deja experiență în domeniul de interes se pot înscrie direct la modulele nivel mediu sau avansat, fără a-l parcurge pe cel pentru începători, prin echivalarea experienței acumulate.

Grupul educațional elvețian winsedswiss (World Institute of Service Education), cu filiale în România, Elveția și Serbia, are ca obiectiv principal dezvoltarea și furnizarea de programe educaționale pentru fiecare perioadă a vieții unui om, de la grădiniță la universitate și până la pensie. Aceste programe acoperă domeniul serviciilor, de la ospitalitate, comerț cu amănuntul la managementul sănătății, al sportului și al luxului.

École hôtelière de Lausanne (EHL) este un ambasador al ospitalității tradiționale elvețiene și un pionier în educația ospitalieră încă din 1893, cu peste 25.000 de absolvenți în întreaga lume, având mai mult de 120 de naționalități. EHL este prima școală de management al ospitalității care oferă programe preuniversitare și universitare în campusurile sale din Lausanne, Singapore și Chur-Passugg, precum și soluții de învățare online. Universitatea de științe aplicate este clasată pe primul loc de QS World University Rankings by Subject și CEOWorld Magazine, iar restaurantul său gastronomic este singura instituție educațională din lume care deține o stea Michelin.