Prețul barilului de petrol a depășit 50 de dolari pentru prima oară din luna martie, pe fondul optimismului generat dezvoltarea vaccinului

SHUTTERSTOCK
  • Prețul barilului de petrol a crescut peste 50 de dolari
  • Este a treia zi de creștere a prețului la petrol
  • Schimbarea a fost determinată de începerea campaniilor de vaccinare în țările occidentale

Prețurile petrolului au urcat aproape 3% joi, Brent crescând la peste 50 de dolari pe baril pentru prima dată de la începutul lunii martie, alimentat de speranța unei recuperări mai rapide a cererii, pe măsură ce țările încep campaniile de vaccinare, relatează Reuters.

Optimismul a compensat o creștere semnificativa în SUA a stocurilor.

Marea Britanie a început vaccinările în această săptămână, iar Statele Unite ar putea începe vaccinările imediat după weekend. Canada a aprobat miercuri primul vaccin și a declarat că primele vaccinări vor fi făcute începând cu săptămâna viitoare.

Petrolul Brent a crescut cu 1,39 dolari, sau 2,8%, la 50,25 dolari pe baril, marcând a treia zi de creștere. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,26 dolari, sau 2,8%, la 46,78 dolari pe baril.

Ambele referințe au atins cele mai ridicate niveluri din martie, contractele înregistrând maxime pe sesiune de 51,06 dolari pe baril, respectiv 47,74 dolari pe baril.

Petrolul și-a revenit din minimele istorice atinse în aprilie, când pandemia a scăzut cererea, ajutat de un acord record de reducere a ofertei la care a ajuns OPEC +.