• Prețul barilului de petrol a crescut peste 50 de dolari
  • Este a treia zi de creștere a prețului la petrol
  • Schimbarea a fost determinată de începerea campaniilor de vaccinare în țările occidentale

Prețurile petrolului au urcat aproape 3% joi, Brent crescând la peste 50 de dolari pe baril pentru prima dată de la începutul lunii martie, alimentat de speranța unei recuperări mai rapide a cererii, pe măsură ce țările încep campaniile de vaccinare, relatează Reuters.

Optimismul a compensat o creștere semnificativa în SUA a stocurilor.

Marea Britanie a început vaccinările în această săptămână, iar Statele Unite ar putea începe vaccinările imediat după weekend. Canada a aprobat miercuri primul vaccin și a declarat că primele vaccinări vor fi făcute începând cu săptămâna viitoare.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

Petrolul Brent a crescut cu 1,39 dolari, sau 2,8%, la 50,25 dolari pe baril, marcând a treia zi de creștere. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,26 dolari, sau 2,8%, la 46,78 dolari pe baril.

Ambele referințe au atins cele mai ridicate niveluri din martie, contractele înregistrând maxime pe sesiune de 51,06 dolari pe baril, respectiv 47,74 dolari pe baril.

Petrolul și-a revenit din minimele istorice atinse în aprilie, când pandemia a scăzut cererea, ajutat de un acord record de reducere a ofertei la care a ajuns OPEC +.