• Locuitorii orașului Geneva din Elveția se vor bucura de un salariu minim de 3.850 de euro pe lună
  • Pandemia de Covid-19 a lovit puternic Geneva, oraș dependent de turism și călătorii de afaceri
  • Salariul minim pe oră va fi puțin sub 21,4 euro, mai mult decât dublu față de cel din Franța

Geneva va introduce salariul minim de aproape 3.850 de euro pe lună, sumă ce pare a fi cea mai mare din lume, în contextul în care pandemia de Covid-19 a lovit puternic acest oraș, scrie The Guardian.

Cei 500.000 de alegători au aprobat salariul minim propus de sindicatele locale și de partidele de stânga, după ce a fost respins de două ori – în 2011 și 2014.

Salariul minim pe oră va fi puțin sub 21,4 euro, mai mult decât dublu față de cel din Franța, unde salariul lunar minim e de 3.799 de euro, o săptămână de lucru având 41 de ore, ceea ce înseamnă 45.543 de euro pe an.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Michel Charrat, președintele Grupării europene de cooperare teritorială, o organizație independentă care îi sprijină pe cei care trăiesc și lucrează dincolo de granița franco-elvețiană, a spus că rezultatul votului a fost în „semn de solidaritate“ cu săracii orașului.

„Covid a arătat că o anumită parte a populației elvețiene nu poate locui la Geneva… 4.000 de franci elvețieni este minimul pentru a nu scădea sub pragul sărăciei și a fi într-o situație foarte dificilă“, a spus Charrat. El a adăugat că de această măsură vor beneficia 30.000 de angajați slab plătiți, două treimi dintre ei fiind femei.