• Premierul Orban a promis că susţine antreprenorii, dar mulţi nu rezistă criză
  • Noile restricţii se impun fără consultarea oamenilor de afaceri
  • Comercianţii din pieţe şi HoReCa, principalii afectaţi

”O ţară în care există un mediu de afaceri prietenos, iniţiativă economică şi un parteneriat între întreprinzători şi decidenţii guvernamentali este o ţară care merge bine.”

Asta spunea Orban, în urmă cu câteva zile. În prag de alegeri, Guvernul se mai lăuda că a alocat 68 de miliarde de lei în economie, anul acesta, pentru sprijinul companiilor şi salariaţilor.

30 octombrie 2020

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Ludovic Orban, premierul României: ”O ţară în care există un mediu de afaceri prietenos, iniţiativă economică şi un parteneriat între întreprinzători şi decidenţii guvernamentali, este o ţară care merge bine.”

Realitatea din teren este însă alta, iar închiderea pieţelor nu face decât să accentueze criza economică.

Teodor Birt, preşedintele Asociaţiei Pieţelor: „Vino şi provoacă-mă să rezolv problema cumva sau dă-mi nişte indicii, spune-mi ce trebuie să fac. Dar nu mă închide. N-au gândit mai mult nici cei care au guvernat înainte, nici cei care guvernează acum. De ce? Pentru că sunt oameni care nu cunosc problemele deloc. Nici măcar nu întreabă. Să ne întrebe pe noi cei care lucrăm”

Şi sindicatele din industria alimentară au reacţionat.

„Noua decizie a Guvernului care conduce România dă o lovitură fatală producătorilor agricoli”, spun reprezentanții.

Nu doar comercianţii din pieţe au pierderi. Antreprenorii din HoReCa au pierdut 70% din cifra de afaceri de anul trecut, iar patru din zece antreprenori şi-au închis de tot businessul.

11 noiembrie 2020

SINDALIMENTA – Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară: „Noua decizie a Guvernului care conduce România dă o lovitură fatală producătorilor agricoli.”