Premierul Ludovic Orban spune că Executivul a atacat la CCR legea privind redeschiderea pieţelor în stare de alertă, dar anunţă că analizează renunţarea la anumite restricţii: „Analizăm posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise”.

Analizăm posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise, cu atât mai mult cu cât a venit iarna şi temperatura a coborât. Analizăm aceasdtă posibilitate. Sigur, sunt şi alte măsuri”, spune premierul Ludovic Orban.

El precizează că toate măsurile de reducere a restricţiilor vor fi luate în funcţie de evoluţia epidemiei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Sigur, orice redeschidere a pieţelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecţie socială foarte stricte”, adaugă premierul.

Totodată, Orban afirmă că Guvernul a atacat la CCR legea care permite pieţelor să fie deschise în stare de alertă, deoarece „schimba o hotărâre de guvern”.

Această lege nu poate să schimbe o HG. O lege care reglementează activitatea pieţelor nu poate să modifice o hotărâre de guvern care e legată de starea de alertă. Mai sunt şi alte motive de neconstituţionalitate”, conchide Orban.