• Industria a depășit în 2019 suma de 200 de milioane de dolari
  • Este o creștere cu 14.65% față de 2018
  • Ultimele 3 versiuni ale jocului FIFA au avut moduri produse exclusiv în România

Ubisoft, EA și Gameloft conduc în industria de gaming din România, o industrie care a atins suma de 200 de milioane de dolari în 2019. Este o sumă record pentru țara noastră.

România stă foarte bine în industria de gaming. Avem peste 100 de studiouri în toată țara, inclusiv nume mari ca Ubisoft, Electronic Arts sau Gameloft. Industria a depășit în 2019 suma de 200 de milioane de dolari. Este o creștere cu 14.65% față de 2018 care arată că suntem pe drumul cel bun. Mai trebuie menționat că sunt peste 6.000 de oameni angajați la studio-urile din țara noastră.

Dacă e să vorbim de studio-urile mari care au sediul principal în alte țări, atunci ne putem lăuda cu jocuri mari produse și la noi. Ultimele 3 versiuni ale jocului FIFA au avut moduri produse exclusiv în România. Altfel, Ubisoft România a lucrat la jocuri ca Assassins Creed Oddysey sau Watch Dogs. Electronic Arts România, în afară de FIFA, a mai lucrat la jocuri din seria Need for Speed sau NHL. Avem și AMC Pixel Factory în România de peste 20 de ani. Acest studio a lucrat la jocuri precum Call of Duty, Mafia sau Residente Evil.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Pandemia a afectat show-urile dedicate gaming-ului și competițiile de e-sports. Pe de altă parte, au crescut vânzările de jocuri enorm. Conform unui raport de la Research And Markets, industria va crește de la 40.6 miliarde de dolari în 2019 la 57.9 miliarde de dolari în 2020. În luna noiembrie va fi lansată noua generație de console, Xbox X și Playstation 5.