• Pandemia reduce cu 25% tarifele de Revelion în străinătate.
  • Pentru Turcia și Egipt rezervările se fac cu avans zero.
  • Raed Arafat îi sfătuiește pe români să nu-și cumpere vacanțe în afara țării.

Vacanța de iarnă se apropie cu pași repezi, însă pandemia pare că dă peste cap planurile multora. Așadar, turștii care aleg să petreacă trecerea dintre ani în afara României pot beneficia de o vacanță mai ieftină cu 25% față de anul trecut.

O spun reprezentanții agențiilor de turism Dertour, care promit rambursarea banilor în cazul în care destinația de vacanță interzice intrarea românilor. Asta deși, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, îi sfătuia pe români să nu își rezerve vacanțe peste hotare, pentru că pot risca să le piardă.

Discountul este la valabil pentru vacanțele în Turcia și Egipt. Un sejur de cinci nopți în Antalya, de Crăciun sau de Revelion, la 4-5 stele all-inclusive, costă 417 euro, iar în Egipt, în Hurghada, o altă destinație de vacanță, timp de șapte zile, se poate merge cu 530 de euro.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Câți bani au cheltuit românii în acest an, pe vacanțe

Prețurile sunt mai mici decât anul trecut. Există și o întârziere a deciziei turiștilor de a-și rezerva drepturile de vacanță, de teamă de a nu se impune interdicții. În Turcia se poate călătorii fără resctricții, în vreme ce în Egipt se cere testul COVID-19.

3,5 miliarde de euro au cheltuit românii în primele opt luni din acest an, pe vacanțe în străinătate, mai mult decât au cheltuit străinii pe vacanțele din România. Principalele destinații au fost Bulgaria, Grecia, Ungaria, țări apropiate de țara noastră, unde se putea ajunge și cu mașina.