• Clădirile de birouri se transformă acum în ansambluri rezidenţiale.
  • Apartamentele sunt mai profitabile decât birourile în această perioadă.
  • O clădire din Bucureşti, transformată în doar câteva luni în bloc de locuințe.
  • Dezvoltatorul a vândut aproape toate apartamentele.
  • Prețurile încep de la 2.000 euro / metru pătrat.

Pandemia a adus vânt de schimbare pentru proprietarii marilor clădiri de birouri. Cele mai multe companii au fost obligate de virus să treacă la regimul de work from home – angajații au trecut pe zoom, iar birourile au rămas goale.

Ca să n-ajungă la faliment, unii dintre ei au găsit o soluție inedită. Au remodelat fostele birouri în apartamente cochete.

Este și exemplul unei clădiri din București. Construcția a fost transformată în timp record în spațiu de locuit. Zona bună a urcat prețul metrului pătrat la 2.000 de euro.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Doar o treime din cei 300 de mii de români lucrau în clădiri de birouri înaintea pandemiei mai merg acum fizic la locul de muncă!

„Când am desenat clădirea a fost gândită cu o parte de faţadă cortină, gândită pentru o clădire de birouri şi cu o parte de balcoane specifice blocurilor de locuinţe. În ideea că, în timp, nu ştim cum evoluează lucrurile…În primă fază am folosit-o ca birouri…”, a spus George Visan, agent vânzări.

„Am plecat de la un open space, care a fost folosit ca birouri, am păstrat practic doar structura. Structura şi faţada. Din numărul total de 40 de unităţi locative, mai sunt deschise spre vânzare unsprezece.” a mai adăugat el.