• Gigantul american, care nu își va redeschide birourile înainte de 2021, le va permite acum angajaților să lucreze liber de acasă
  • Acțiunea vizează nu mai puțin de 163.000 de angajați
  • Zuckerberg estimează că în 5-10 ani, jumătate din angajații Facebook vor lucra permanent de acasă

Ad vitam aeternam. Microsoft a decis să permită angajaților să lucreze permanent de acasă, relatează The Verge.

Potrivit site-ului de informații specializat în tehnologii înalte, cei care fac această alegere vor trebui să renunțe la spațiul lor de lucru dedicat în incinta gigantului american, chiar dacă vor putea accesa „spațiul de contact”. Cu toate acestea, unele posturi nu pot fi asigurate prin munca de acasa permanentă. Acesta este în special cazul celor care necesită acces la laboratoarele de cercetare software, acces la centre de date sau chiar instruire a personalului.

În timp ce birourile Microsoft nu se vor redeschide până în ianuarie 2021 din cauza pandemiei Covid-19, producătorul de software a dezvăluit liniile directoare „la locul de muncă hibrid” intern pentru a permite o mai mare flexibilitate atunci cand birourile se vor redeschide din nou conform site-ului. Contactată de Agence France-Presse, compania cofondată de Bill Gates nu a confirmat informațiile.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

În plus, acești angajați pot fi autorizați să se mute în țară. În acest caz, conducerea își rezervă dreptul de a modifica condițiile salariale și beneficiile asociate. La 30 iunie, 163.000 de persoane erau angajate de firmă, inclusiv 96.000 în Statele Unite.

Microsoft îmbrățișează mișcarea inițiată în sectorul de înaltă tehnologie cu companii precum Facebook, care deja permite munca de acasă permanentă. Mark Zuckerberg a indicat că, în termen de 5-10 ani, jumătate din angajații rețelei sociale ar putea lucra permanent de acasă.