• Patronii și angajații din HoReCa au protestat la Guvern.
  • Oamenii pierd banii de salarii și taxe cu restaurantele închise.
  • Kelemn Hunor: „Dumnezeu nu se supără dacă nu faci pelerinaj”.

Cu afacerile și joburile în cădere liberă, patronii și angajații restaurantelor au protestat în fața Guvernului. Oamenii sunt supărați pe măsurile nedrepte, care pe unii îi chinuie, pe alții îi răsfață.

„Au fost alegerile, a fost bine, am participat toți, am intrat toți în aceeași căsuță de vot, neaerisit, ne nimic și acum am pus totul în cârca restaurantelor. Acum au închis pentru o săptămână. Săptămâna asta noi plătim taxe, plătim impozite, plătim chirii, plătim salarii”, a declarat Simona Oprea, proprietar de restaurant.

În privința alegerilor, oamenii și-au exercitat acest drept fără probleme, în plină pandemie. Însă, mersul la restaurant pare a fi o situație îngrijorătoarea pentru autorități.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Kelemen Hunor, președintele UDMR, are o logică inedită când compară mersul la restaurant cu rugăciunea. „Dacă regulile sunt respectate nu există această necesitate și nu este just să închizi iarăși restaurantele, cafenelele, fiindcă acolo din ceea ce văd eu nu există un risc mare de a transmite virus. Sunt convins că nu se supără Dumnezeu dacă un an nu faci pelerinaj, pentru că forța credinței nu va depinde de aceste chestiuni”, a spus Kelemen Hunor.