• HoReCa va avea o revenire în V în 2021
  • Piața de food service din România va ajunge la 20 de miliarde de lei
  • Delivery și take-away au reprezentat 50% din totalul pieței în 2020

Știi deja că HoReCa a fost unul dintre cele mai afectate domenii de criza COVID. A înregistrat scăderi de 80% în 2020 față de 2019. Mulți angajați ai industriei au rămas șomeri și mulți antreprenori s-au văzut nevoiți să închidă business-ul. Într-un final, HoReCa parcă vede luminița de la capătul tunelului.

Amy Abăluță, corespondent Aleph News: „Așa este, în urma unei cercetări făcute de Hospitality Culture Institute, piața de food service din România se pare că va ajunge la valoarea de 20 de miliarde de lei. Asta înseamnă dublu față de anul ăsta. Rămâne totuși cu 20% mai scăzută față de 2019. Totuși este o revenire importantă.”

Dar cât de rapidă va fi revenirea

Va fi o revenire în V în 2021, punctul cel mai de jos fiind atins în această iarnă. Desigur, antreprenorii nu se pot baza doar pe trend. Florin Maxim, fondatorul Hospitality Culture Institute spune că va depinde de strategia de business pe care o vor aborda afaceriștii. El mai spune și că delivery și take-away-ul se vor dezvolta foarte mult în 2021. Bineînțeles, și momentul redeschiderii interioarelor în întregime va reprezenta un moment important.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cât a reprezentat sectorul de delivery anul ăsta

50% din totalul pieței de food service, comparativ cu doar 10% atât cât reprezenta în 2019. Și uite partea asta de delivery va favoriza restaurantele mici, “love brandurile”, cum le-au numit cei care au făcut studiul. Se pare că profitabilitatea acestora după încasări, nu după cifra de afaceri- va fi cu 30-40% mai mare decât înainte de criză.