PIB-ul Germaniei a crescut peste așteptări, în trimestrul al treilea. Redresarea economică a fost în „V”

Sursa: Profimedia
  • Germania a înregistrat o creştere economică de 8,5% în trimestrul al treilea din 2020
  • Relansarea economică a Germaniei are traiectoria unui grafic în formă de „V”, nu de „U”
  • În trimestrul al doilea al anului 2020, economia Germaniei înregistrase o scădere de 9,8%, în contextul pandemiei

Economia Germaniei a înregistrat o creştere de 8,5% în trimestrul al treilea al anului 2020, a anunţat marţi Oficiul german pentru Statistică, citat de publicaţia Der Spiegel.

Experţii guvernamentali germani estimau o creştere de 8,2% în trimestrul al treilea, dar PIB-ul a depăşit aşteptările, înregistrând o creştere de 8,5% în intervalul iulie-septembrie.

Astfel, potrivit Oficiului german pentru Statistică, relansarea economică a Germaniei are traiectoria unui grafic în formă de V, nu de U, cu o redresare rapidă.

În trimestrul al doilea al anului 2020, economia Germaniei înregistrase o scădere de 9,8%, în contextul perturbărilor suferite de activităţile economice din cauza restricţiilor antiepidemice.

Banca centrală a Germaniei (Bundesbank) avertizează că, în contextul noilor restricţii antiepidemice, economia Germaniei „ar putea stagna sau chiar ar putea scădea” în ultimul trimestru din 2020.

În total, pentru anul 2020, economia Germaniei ar putea înregistra o scădere de 5,1%, iar estimările pentru 2021 indică o creştere de 3,7%.