• Februarie este prima lună de scădere a activelor la Pilonul Doi de pensii
  • Titlurile de stat au un minus de 1,2 miliarde de lei
  • Depozitele au adăugat aproape 2 miliarde de lei

Chiar dacă mai ai mult de muncit până la pensie, este important să știi ce se întâmplă cu banii tăi până atunci, mai ales în contextul pandemic.

Februarie este prima lună de scădere a activelor la Pilonul Doi de pensii, după 10 ședințe de creștere. Conform Ziarului Financiar, titlurile de stat au un minus de 1,2 miliarde de lei, iar depozitele au adăugat aproape 2 miliarde de lei.

Chiar dacă viramentele angajaților români au crescut, activele fondurilor au scăzut.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Andreea Pipernea este director general al NN Pensii, administrator care gestionează cel mai mare fond de pensii private Pilon II din România. Ea îți spune că per total portofoliile fondurilor de pensii sunt într-o evoluție pozitivă.

„Este un context internațional care a dus la creșterea dobânzilor, creșterea dobânzilor duce întotdeauna la o evaluare în jos a portofoliilor existente de titluri. Luna februarie, cu acest minus de 2% a echivalat cu ceea ce crescuse doar în luna ianuarie, dacă ne uităm comparativ. La nivelul anului 2020, performanța fondurilor de pensii a fost de 5%, anul acesta este tot pozitivă, 2,6%“, spune Andreea Pipernea, director general al NN Pensii.