• O plantă de sparanghel poate produce timp de 15 ani
  • Profitul depăşeşte de patru ori investiţia când planta ajunge la maturitate
  • Pentru o investiţie de 25.000 de euro, profitul ajunge în 4 ani la 100.000 de euro

Culturile de sparanghel generează în patru ani, un profit de patru ori mai mare faţă de investiţiile iniţiale. Producătorii de sparanghel din România şi-ar extinde culturile, însă se confruntă cu lipsa forţei de muncă, scrie Ziarul Financiar.

Beneficiile financiare ale culturilor de sparanghel, numit și aurul alb al germanilor, sunt numeroase. O plantă poate produce timp de 15 ani. Pentru o investiţie de 25.000 de euro într-o plantaţie de un hectar, după patru ani, timp în care planta ajunge la productivitatea maximă, profitul poate ajunge la circa 100.000 de euro cu o recoltă de cel puţin 10 tone la hectar.

În supermarketurile din România o legătură de 450 de grame de sparanghel se vinde cu 14 lei, în timp ce în Italia preţul este dublu, aproape 30 de lei, mai scrie ZF.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Însă, în timp ce cultura din România este în creştere, producătorii locali se confruntă cu lipsa forţei de muncă. Oamenii merg în străinătate. În ultima perioadă mii de români s-au îmbarcat în avioane direcţia Germania pentru a lucra la cules de sparanghel pentru nemţi.

Sursa foto: Profimedia