• În 2020, platformele de job-uri au fost cele mai accesate de către tineri
  • 16% dintre candidați au între 18-24 de ani

Știi deja că șomajul în rândul tinerilor în România este la unul dintre cele mai ridicate niveluri din Europa – 17%. Dar în pandemie, cei cu vârstă cuprinsă între 18 și 24 de ani au prins mai mult curaj. Datele arată că, în 2020, platformele de job-uri au fost cele mai accesate de către tineri. Cu două facultăți în CV, Laura și-a găsit repede un loc de muncă.

Laura Ramona: „Printre cele mai mari avantaje pe care le-am avut perioada aceasta au fost că știu să folosesc pachetul office foarte bine, că mă descurc în online. Prind foarte repede tot ce înseamnă calculator, IT, orice program nou“.

Ana este reprezentant Bestjobs. Ea îți spune că schimbările spre tehnologizare de anul trecut au încurajat tinerii să își încerce norocul.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ana Vișian, Marketing Manager Bestjobs: „Asta vine din două motive. Primul este trecerea la munca remote, de acasă, ceea ce lor le oferă o flexibilitate mult mai mare. Al doilea motiv este faptul că tinerii se specializează mult mai rapid și învață mult mai rapid datorită resurselor online la care au acces. Pe domeniile acestea pe care poți să înveți chiar și în afara domeniului tău de studii: IT, dezvoltatori design, marketing, ecommerce.“