• Știi că poți să iei bani de la stat pentru laptop
  • Guvernul a anunțat acum care sunt condițiile exacte în care un angajator poate lua 2.500 de lei de la stat pentru laptopul fiecărui angajat
  • Angajații trebuie să fi lucrat de acasă în perioada de urgență

Știi că poți să iei bani de la stat pentru laptop, dacă ai lucrat de acasă. Guvernul a anunțat acum care sunt condițiile exacte în care un angajator poate lua 2.500 de lei de la stat pentru laptopul fiecărui angajat.

Angajații trebuie să fi lucrat de acasă în perioada de urgență, iar angajatorul trebuia la momentul respectiv să facă modificările necesare în REVISAL pentru telemuncă. Modificările ulterioare nu se pun la socoteală.

Nevoiți să lucreze de acasă, cetățenii Uniunii Europene au epuizat stocurile de laptopuri, iar românii au fost pe primul loc.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Până acum, cele mai multe laptopuri se cumpărau în preajma sărbătorilor de iarnă. Criza COVID a schimbat regulile. În România, s-au înregistrat cele mai multe comenzi în aprilie anul acesta.

România este pe primul loc, cu o creștere a importurilor de 39% față de 2019. Mai sunt Danemarca, Slovacia, Italia și Bulgaria. Acesta este un lucru bizar pentru că doar 20% dintre angajații din România au lucrat de acasă în mai, când a fost făcut acest studiu, iar acest procent este sub media europeană de 40%.

Alte țări ca Finlanda, Luxemburg, Olanda și Belgia, în care mai bine de jumătate din angajați au lucrat de acasă, nu au fost chiar în top. În Belgia, spre exemplu, au crescut importurile de laptopuri cu doar 9%.