Prahova: Un nou incendiu a izbucnit la incineratorul din Brazi, afectat și acum două săptămâni de flăcări

Incendiu la platforma Eco Burn. Foto: Garda de Mediu Prahova Incendiu la platforma Eco Burn, la începutul lunii iunie. Foto: Garda de Mediu Prahova

Un nou incendiu a izbucnit luni dimineaţa la incineratorul din Brazi, afectat de flăcări şi în urmă cu două săptămâni.

Potrivit ISU Prahova, ca urmare a unui apel la 112 pompierii s-au deplasat cu o autospecială de stingere la incineratorul de la Brazi, „unde se pare ca iese din nou fum”.

„După ultima inundare a halei, operatorul economic avea de îndeplinit obligaţiile prevăzute de lege pentru apărarea împotriva incendiilor”, a transmis ISU Prahova.

Conform pompierilor, se pare că arde cu flacără în interior pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi.

În urmă cu aproape două săptămâni, un alt incendiu a afectat platforma incineratorului din localitatea Brazi, judeţul Prahova.

Focul s-a manifestat în interiorul halei incineratorului, pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deşeurilor din incintă. Pompierii au găsit în zona afectată o persoană decedată.

În urma verificărilor făcute s-a stabilit că ar fi vorba de un angajat al firmei, despre care surse locale au spus că este posibil să se fi sinucis, adică el să fi pus focul.