• Cheltuielile de Crăciun vor fi mai mici anul ăsta
  • Instabilitatea financiară și dorința de a economisi sunt motivele pentru care românii vor fi mai atenți la cât scot din portofel
  • Călătoriile și experiențele nu mai sunt căutate

Anul ăsta ne-am dat seama că e important să economisim și să fim mai precauți. Așa se face că patru din zece consumatori vor cheltui mai puțin de Crăciun anul acesta decât în 2019.

Desigur, totul se leagă de partea financiară. 50% dintre repondentii unui studiu declară că motivul este instabilitatea economică, în timp ce 40% spun că își propun să economisească.

34% dintre cei care au răspuns nu vor să mai dea la fel de mulți bani pe activități de socializare în afara locuinței. Așadar, interesesul pentru călătorii și experiențe a scăzut. În schimb, cardurile cadou sunt anul asta în topul preferințelor. Mai exact, 48% dintre consumatori vor alege această variantă. Urmează hainele cu 43% și jucăriile cu 40%

27% dintre consumatori îi vom numi “cumpărători festivi” pentru că ei sunt dornici să cumpere cadouri mai multe pentru cei dragi decât pentru ei înșiși. “Cumpărătorii eficienți” urmează cu 24%. Ei văd aceste cadouri ca pe o îndatorire și nu iau în calcul mai mult de patru magazine. Pe 18% dintre consumatori îi numim “cumpărători responsabili” întrucât sunt dispuși să plătească mai mult pentru produse mai durabile.

Avem și 16% care sunt “vânători de oferte”. Alocă mai mult de o lună cumpărăturilor pentru Crăciun, astfel încât să poată prinde cele mai bune oferte.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT