Cîțu: Veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie. Cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri

Câștigul salarial mediu net a crescut cu 11,9% în aprilie 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, spune, sâmbătă, premierul Florin Cîțu, care a explicat modul în care a crescut puterea de cumpărare a românilor, potrivit cifrelor Institutului Național de Statistică (INS).

Premierul a scris pe Facebook, sâmbătă, că INS a anunțat faptul că în aprilie 2021 comparativ cu aprilie 2020, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,9%.

„Așa arată o revenire în forță a unei economii după cea mai mare criza economică din ultima sută de ani. Dar și mai important INS a anunță o creștere semnificativa a puterii de cumpărare cu 8,4%”, spune Cîțu.

De asemenea, el face o analiză a câştigului salarial în raport cu evoluţia preţurilor de consum, potrivit cifrelor INS.

„Indicele câştigului salarial real a fost 108,4% pentru luna aprilie 2021 față de aceeaşi perioadă a anului precedent. Acest lucru înseamnă că veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie. Cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri”, mai spune Florin Cîțu.

Premierul se laudă că Guvernul a luat cele mai bune măsuri pentru economie şi cifrele arată acest lucru.