• Chiriile în București au scăzut cu 5% în trimestrul al doilea din 2021 față de aceeași perioadă a anului trecut.
  • Prețurile chiriilor au mai scăzut și în Cluj și Timișoara.
  • Pe de altă parte, în Iaşi costul de închiriere al unei locuinţe a crescut cu 1,5%, în Braşov cu 1,6%, iar în Constanţa cu 6,7%.

Îți cauți un apartament de închiriat în Capitală? Ai nimerit o perioadă bună. Chiriile în București au scăzut cu 5% în trimestrul al doilea din 2021 față de aceeași perioadă a anului trecut.

Prețurile chiriilor au mai scăzut și în Cluj și Timișoara. Pe de altă parte, în Iaşi costul de închiriere al unei locuinţe a crescut cu 1,5%, în Braşov cu 1,6%, iar în Constanţa cu 6,7%.

Este pentru prima dată după ieșirea din comunism când este o diferență între chirie și preț. Chiriile scad și prețurile cresc. Acum în perioada asta diferența e față de finalul anului 2020, când chiriile au scăzut cu 30-40% , acum scăderile în București și Cluj sunt ceva mai domoale”, a spus Cristian Nicola, expert în imobiliare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Scăderea prețului chiriilor din Timișoara , anunțată de specialiștii în imobiliare nu se simte pe piață. Sergiu este masterand acolo. În studenție a stat în cămin, apoi a vrut să se mute în chirie. Cauta de anul trecut ceva avantajos, dar în zadar.

„Am găsit ceva anul trecut. Era undeva pe la 300 de euro, un apartament cu două camere, balcon, chiar aproape de Complex, dar nu eram sută la sută hotărât. M-am uitat și acum și am văzut că tot așa sunt prețurile. Nu s-a shimbat foarte mult, ba chiar cred că s-au și scumpit”, afirmă Sergiu Alăman, student – UPT

În ceea ce priveşte chiriile solicitate pe categorii de apartamente, Bucureştiul se află în fruntea marilor oraşe, cu valori medii de 250 de euro pe lună pentru garsoniere, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere, respectiv 600 de euro pe lună pentru unul cu trei camere. Capitala ţării este urmată îndeaproape de Cluj-Napoca.