• Prețurile petrolului urcă la niveluri pre-pandemie
  • Țițeiul a ajuns acum la 60 de dolari pe baril, crescând cu peste 50% în ultimele luni
  • Cererea de petrol este încă mai mică decât în ​​mod normal

Prețul petrolului și-a revenit la nivelurile sale pre-pandemie, după ce au atins minime istorice anul trecut. Țițeiul a ajuns acum la 60 de dolari pe baril, crescând cu peste 50% în ultimele luni, conform BBC.

Cererea de petrol este încă mai mică decât în ​​mod normal, dar există speranțe de recuperare economică mai rapidă decât se aștepta, pe măsură ce vaccinurile sunt lansate. Prețurile petrolului sunt adesea văzute ca un barometru pentru activitatea economică.

Factorii care au influențat creșterea

Țițeiul Brent, principalul reper pentru petrol, a cunoscut o creștere puternică recent. Contractele futures au crescut cu 59% din noiembrie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

West Texas Intermediate (WTI), valoarea de referință pentru petrolul SUA, a crescut săptămâna trecută pentru prima dată în peste un an la peste 55 de dolari pe baril.

„Cel mai mare factor care a dus la ultima creștere a prețurilor înregistrată săptămâna trecută a fost o creștere bruscă a așteptărilor de recuperare a economiei și creșterii cererii de petrol, pe fondul semnelor că pandemia ar putea, în sfârșit, să dea înapoi”, a declarat Vandana Hari, de la compania de date privind piețele de petrol din Singapore Vanda Insights.